Spacelab

Spacelab

Interesser du dig for naturvidenskab, og savner du et sted, hvor udfordrende forsøg og komplicerede teorier er i centrum? På UngAkademi SpaceLab får du muligheden for at fordybe dig i forskellige naturfaglige discipliner og møde andre unge, der er lige så vilde med raketter og rumfart!

Hele forløbet sammensættes af forskellige temaer, som til sammen vil dygtiggøre dig indenfor naturvidenskaben, samt give dig en mere indgående viden om blandt andet raketvidenskab og droner.

UngAkademi SpaceLab har sin egen faststofraket på 1,5 meter, der kan flyve op til 2 km med en hastighed på 900km/t. Gennem forløbet arbejder vi med mange forskellige områder indenfor raketvidenskab, blandt andet fremstiller og afprøver vi vores egen raketbrændstof i nogle mindre raketter, som vi selv 3d-printer.

Herudover skal vi arbejde med the Engineering Design Process og skaber praktiske løsninger på praktiske problemer.

Læringsudbytte

Gennem oplæg, opgaver og oplevelser er det vores mål at du får styrket din viden om raketter og rumfart, og at du bliver bedre til fysik, kemi, matematik, elektronik, mekanik, 3d-print, programmering m.m. Undervisningen foregår i din fritid, og vi håber derfor på, at du også får fornemmelse for, at det kan være sjovt at blive klogere.

Fællesskab og kammeratskab bliver vigtigt på holdet, og på heldagsture og en studietur vil du forhåbentlig få rigtig gode Space-venner.

Der vil være brugerbetaling på holdets studietur.

Se filmen, hvor raketten affyres!!

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Kriterier for udvælgelse

Du skal have interesse for raketter og rumfart, og du skal have lyst til at lære mere om det sammen med 20 andre unge, der også er vilde med fysik, kemi og matematik.

Send os en motiveret skriftlig ansøgning, hvor du viser, at du er nysgerrig, har lyst til at udforske og har tilpas forståelse for det naturvidenskabelige område til, at du kan være med og få udbytte af undervisningen.

Ansøgningsfrist

8. september 2017

Undervisningssted

Vangeboskolen, Vangeboled 9, 2840 Holte

Der vil undervejs i forløbet være ture ud af huset.

Kontaktperson

Mira Wessels
mirw@rudersdal.dk
72 68 59 09

Undervisningsplan

(Der kan forekomme ændringer)

2017

30. september og 1. oktober
4. og 5. november
6.- 12. november – i denne periode indlægges et virksomhedsbesøg
18. og 19. november

2018

13. og 14. januar
3. og 4. februar
26. februar – 4. marts – I denne periode indlægges et virksomhedsbesøg

8. og 11. marts – STUDIETUR, eleverne er med til at planlægge rejsemål og fagligt indhold

14. og 15. april
28. og 29. april

26. og 27. maj –  Afslutning, planlægning heraf og f.eks. præsentation for forældre mv.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!