Polarskolen

Polarskolen

Er du Danmarks næste Arktiske ekspert?

Hvis du er eventyrlysten og interesserer dig for Grønland, Færøerne og Arktis, så er UngAkademi POLARSKOLEN noget for dig. Her får du mulighed for at dykke ned i spændende undervisning, der tager dig med bagom de mange problemstillinger, der er i Arktis.

Klimaforandringer, kampen om Nordpolen, søgning efter olie og nye sejlruter er bare nogle af de spændende temaer, vi beskæftiger os med.

Hele forløbet sammensættes ud fra højaktuelle arktiske temaer, og du vil få masser af faglig viden om Grønland, Færøerne  og Arktis. Du skal undervejs udvælge, de emner du synes er særligt spændende og udvikle din egen idé med udgangspunkt i dette.

Din idé skal bearbejdes og omsættes til en oplevelsesstand, hvor du præsenterer din idé for en række eksperter i den sidste del af forløbet.

Læringsudbytte

Gennem forløbet vil du få kompetencer, som vil gøre dig i stand til at forstå de udfordringer, Arktis står overfor. Du vil også forstå hvorfor, Danmark/Grønland har gjort krav på selveste Nordpolen. Klimaforandringerne giver mange udfordringer, men det giver også nogle muligheder. Arktis rummer mange spændende jobmuligheder, og forløbet vil give dig forudsætninger for at vurdere om du skal være den næste Arktiske ekspert.

Vi håber, at du gennem undervisningsforløbet bliver så inspireret, at du kunne tænke dig at arbejde med nogle af alle de spændende udfordringer, der er i Arktis, og at du også viser det på din oplevelses stand. Her kan du vise hvorfor netop du bliver Danmarks næste Arktis-ekspert.

Du skal være indstillet på at blive udfordret på dine faglige og kreative evner, når du skal ideudvikle og realisere din oplevelses stand.

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Kriterier for bedømmelse

Vi lægger vægt på, om du interesserer dig for Grønland, Færøerne og Arktis, og om du er nysgerrig på at lære en masse nyt om dette spændende område. Sammen med Dragør Ungdomsskole udvælger vi de elever, der bedst forklarer, hvorfor netop de skal være med i undervisningsforløbet.

Ansøgningsfrist

27. oktober 2017

Undervisningssted

Sundby Idrætspark, Englandsvej 61, 2300 København S

Kontaktperson

Gregers Gjersøe
gregers@polarskolen.dk
4177 4008

Undervisningsplan

Der undervises efter metoden ”Fire – modellen”, der handler om: Nysgerrighed, samarbejde, idéudvikling, handlekraft/eksperimenteren og tro på egen formåen. De fire bogstaver i FIRE står for: Forståelse, Idéudvikling, Realisering og Evaluering.

4. og 5. november 2017 (Forståelse/Ideudvikling Grønland, Færøerne og Arktis) Undervisningsblokke bestående af: geografi, samfundsfag, historie og dansk.

11. november 2017 (Udvikling og præsentation) Ideudvikling, der indeholder en række øvelser, som understøtter dit innovative og kreative arbejde.

d. 12. november 2017: Realisering. Du realiserer dine idéer, hvilket sker gennem en besøgsdag. Sidst på dagen evaluerer vi.

18. november 2017: Ekskursioner

19. november 2017 Eventdag “Kampen om Nordpolen”

Undervisningen foregår i POLARSKOLENS lokaler i Sundby Idrætspark.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!