Mental Træning

Mental Træning

Få mest muligt ud af dig selv og det, du brænder for

Indenfor den professionelle sportsverden er der fokus på at måle resultater. Presset på idrætsudøvere er stort, og selv de mindste marginaler kan betyde forskellen på at vinde eller at tabe. Derfor har der været fokus på at udvikle teknikker til bevidst at træne den mentale styrke og holde fokus på målet.

Lær af eksperter

På holdet får du bl.a. mulighed for at møde og træne med nogle af Danmarks dygtigste sportsfolk – blandt andre Morten Bertolt, der er professionel fodboldspiller og den tidligere elitesoldat Jørgen Nilsson.

Du vil opleve følelser og reaktioner, som ligner dem, vi kender fra eksamenslokalet, jobsamtalen og lignende præstationsorienterede situationer. Det giver dig mulighed for at arbejde med dig selv på den anden side af “comfort zonen” og dermed styrke kontakten til dig selv under det præstationsorienterede arbejde.

På holdet vil du få en praktisk og teoretisk indføring i, hvordan man arbejder med mentaltræning i toppen af den professionelle sportsverden.

Du vil lære teknikker, som fremadrettet vil kunne styrke din dagligdag og gøre dig i stand til at højne dit fokus, nå de mål du gerne vil nå og mod til at arbejde konstruktivt med dine forhindringer.

Holdets primære underviser Joen Hirsch Bernhagen er tidligere syvdobbelt danmarksmester i udspring.

Læringsudbytte

Undervisningen foregår som en blanding af teoretisk viden og praktiske øvelser, hvor du afprøver de forskellige teknikker – og helt præcist selv erfarer, hvordan de forskellige redskaber i mentaltræningen påvirker din præstation. Det er en meget effektiv undervisningsform, fordi du lærer gennem erfaring.

Ud over de konkrete teknikker vil kurset også gå i dybden med psykologien bag forskellige former for mentaltræning, så du ikke bare ender med nogle teknikker, der virker – men også med en viden om, hvorfor og hvordan disse teknikker virker. Holdet er oplagt for alle, der interesserer sig for psykologi og præstation.

Hvis ikke man nyder, hvad man foretager sig, har man ikke hjertet 100% med. Derfor er jeg så lykkelig over de ting, jeg har lært, for hvis ikke jeg havde lært dem, ville jeg stadig være fanget i min lille boble af frygt. Jeg nyder alt ved min sport, men frygten spiller jo ind, derfor vil jeg gøre alt for at fortrænge den her boble, så jeg kan nyde min sport fuldt ud, og det håber jeg er muligt ude i fremtiden. Det kræver nok massere af arbejde. Hårdt arbejde. Og selvfølgelig en masse smil.

Carla McNair 15 år, Ridning

“Noget af det, jeg har lært om mig selv i det her forløb, er, at jeg nemt kan blive frustreret og begynde at snakke dårligt til mig selv. Men så har jeg jo fået nogle teknikker, som jeg kan bruge. Den ene teknik er “Den gode indre samtale”. Den bruger jeg f.eks. hvis det går dårligt, eller hvis jeg er nervøs i en kamp, og jeg begynder at sige: “jeg er ikke god nok” eller “hvad nu hvis jeg ikke spiller godt.” Så ryster jeg lige på hovedet og begynder den gode indre samtale.”

Rasmus Møller 15 år, Basketball

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Kriterier for udvælgelse

Kurset henvender sig udelukkende til elitesportsudøvere.

Kalender

Det forventes, at du kan deltage i samtlige af de planlagte træningsgange. Du bedes derfor kontrollere din kalender, både privat/familiemæssigt samt sportsligt, om dette er muligt for dig at være med på træningsdagene. Du bedes tilkendegive dette i din ansøgning.

Messenger

Der vil blive oprettet en Messengergruppe for holdet til indlæg, vidensdeling og debat. Du vil blive en del af denne gruppe og det forventes, at du aktivt vil være en del af denne kommunikationsgruppe. For at kunne blive end del af denne gruppe, bedes du allerede i din ansøgning oplyse os om dit mobilnr.

Meebook

Du vil blive koblet op på Meebook, som er et intranet med læsepensum forud for de planlagte undervisningsgange. Her skal du læse og forberede dig før 5 af de 8 moduler, også specificeret i programmet på Ung Akademis hjemmeside. Det tager ca. 1-1,5 time at læse og besvarer opgaverne før det pågældende modul. Det kan, afhængigt af dit boglige niveau være en god ide at søge støtte i en ven/forældre ift. til læsestoffet. Idrætspsykologien i Meebook er et vigtigt element for din forståelse og mentale udvikling samt dit læringsudbytte. Det forventes, at du er indforstået og tager personligt ansvar for også denne del af kurset. Berør derfor kort denne del i din ansøgning, så vi ved, at du har overvejet det.

Ansøgningsfrist

9. september 2017.

Undervisningssted

Lyngby stadions teorilokaler, Lundtoftevej 53A, 2800 Kgs. Lyngby.

Kontaktperson

Joen Bernhagen
mail@dindialog.dk
27 14 68 31

Undervisningsplan

Kurset strækker sig over fire undervisningsgange i efterårssæsonen og fire gange i forårssæsonen. Mødetider for de enkelte undervisningsgange fremgår af nedenstående møde/indholdsplan.

Lørdag d. 16. september 2017, kl. 13:30-17:00: Introduktion til mentaltræning og udspring
– Meebook pensum: “Den indre samtale”
– Mødested: Lyngby Svømmehal.

Søndag d. 1. oktober 2017,12-15: Introduktion til Frisbeegolf
– Meebook Pensum: “Spændingsbegrebet”
– Mødested: Indgangen til Lyngby Svømmehal.

Søndag d. 5. november 2017, kl. 12-16: Morten Bertolt prof. fodboldsspiller
– Mødested: Vallerødsskolen, Stadionalle 12, 2960 Rungsted Kyst.

Lørdag d. 9. december 2017, kl. 13:30-17:00: Udspring og afspænding.
– Meebook pensum: “Tanker og følelser”
– Mødested: Lyngby Svømmehal

Søndag d. 21. januar 2018, kl. 12-16: Mental træningsdag
– Meebook pensum: “Koncentration og opmærksomhedsfokus”
– Mødested: Vallerødskolen, Stadionalle 12, 2960 Rungsted Kyst.

Lørdag d. 25. februar 2018 12-15: Essay
– Meebook pensum: “Essay”
– Mødested: Indgang til Lyngby svømmehal

Lørdag d. 18. marts 2018, kl. 12-16: Morten Bertolt 2
– Mødested: Indgang til Lyngby Svømmehal

Foreløbig essayaflevering d. 23. marts 2018
Endelig essayaflevering d. 20. april 2018

Søndag d. 22. april 2018: Afslutning
– Mødested: paintball i kongelunden med tidligere professionel soldat Jørgen Nilsson

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!