LP19

LP19

Præsentation af sidste års LP hold, LP18.

Instagram for LP18
Facebook Gruppe

LP er et projekt for kreative unge mellem 13-18 år, der har lyst til at skabe og udgive deres egen vinylplade med originale kompositioner.

Hvilken musikstil, hvilken profil og hvilket tema vinyludgivelsen skal have, er I med til at bestemme sammen med vores lærerteam bestående af professionelle musikere, komponister og designere. Den kunstneriske vision og LPs overordnede mission tager udgangspunkt i det at skabe ny musik sammen med andre, forholde sig til det fællesskab der naturligt opstår når man arbejder tæt sammen og at udvikle sig både som instrumentalist og komponist.

Rent lavpraktisk er projektet inddelt i to: første halvdel af projektet arbejder vi udelukkende med komposition. Det handler om at få skrevet så meget originalt materiale som muligt. Sidste halvdel er dedikeret til arrangement og produktion af de udvalgte sange og her bliver der spillet i forskellige bandkonstellationer. Dette forbereder eleverne til sidste etape hvor det hele kulminerer over 2 dage i et lydstudie, hvor alt skal indspilles.

Udgivelsen markeres efterfølgende ved en releasefest i København, hvor der bl.a. spilles un-plugged versioner af de enkelte sange.

LP workshop er en intensiv weekend hvor vi vil arbejde med nogle af de musikalske parametre der er i spil når man skal komponere materiale til en udgivelse. Vi vil arbejde med værktøjer så som hørelære, musikteori og formforståelse. Der vil blive analyseret musik og snakket produktion og så skal vi selvfølgelig selv komponere i alle mulige forskellige konstellationer. Altså en form for lærerig introduktion til selve LP projektet.

Læringsudbytte

Gennem kompositions workshops arbejder vi med forskellige musikalske virkemidler der er med til at skabe den fedeste musik, så som brug af ostinater, droner, melodiføring, tekst, kontrapunkt, form, struktur og meget mere.

Vi taler bl.a. om ”kill your darlings” konceptet, hvorfor det er vigtigt at være enormt produktiv som komponist, plagiat udfordringen, og ”produktion versus komposition”. Derudover får man erfaring med at producere musik og indspille i professionelle rammer.

Der opstår naturligt et stærkt fællesskab deltagerne imellem og man får en smagsprøve på den eftertragtede ”bandmentalitet”, man ofte hører om.

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Aldersgruppe

14 – 17 år

Kriterier for udvælgelse

Du skal kunne spille et instrument, synge, rappe eller skrive musik. Såfremt der er stor tilslutning til holdet, vil der være en form for udvælgelsesproces, som sikrer et stærkt hold iht. til f.eks. instrumentering, alder, køn mm.

Selvom du aldrig har komponeret før, er du mere end velkommen.

Er du tegner, fotograf, grafiker eller andet kreativt, er der også plads til dig – vi har et cover, der skal designes og en online profil, der både skal være interessant og aktuel i form af Instagram, Facebook mm.

Sammen skal vi skabe musik og designe vores fjerde vinylplade, LP 19 – vi glæder os til at se dig!

Ansøgningsfrist

1. december 2018

Undervisningssted

Gammel Kalkbrænderivej 13, 2100 København Ø

Kontaktperson

Marianne Evers
cu7g@kk.dk

Undervisningsplan

Bemærk, at det er forpligtende og nødvendigt, at du kan deltage på workshops og til undervisningen.

LP Workshop og infodag: 23-24 februar 2019.
Her vil være information, sammenspil mv. og sidst på dag 2 vil der være udvælgelsesproces, hvor grupper bliver dannet. Der er således ikke garanti for en plads på holdet efterfølgende.

Går man videre, skal man kunne møde som følgende:

LP 2019
Vi mødes hver tirsdag i april og maj måned 2019 fra kl. 17-21.
Opstart ligger d. 3. april 2019.
Der indspilles i weekenden d. 25-26 maj 2019.

 

Undervisere

Simon Christensen er musiker, uddannet klassisk komponist og en af hovedkræfterne bag projektet LP 17.

Han har spillet trommer siden han var 15. Udover klaveret, dyrker Simon også elektroniske lydkilder. Som underviser er Simon interesseret i alle former for musik og værdsætter både Stravinsky, Bach, Massive Attack og hård metal. Simon har undervist på Ungdomsskolen siden 2006, og han lever desuden af at komponere musik, til bl.a. til DR Symfoniorkesteret og DR Vokalensemblet.

Signe Lykke er uddannet sanger fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København og klassisk komponist fra Trinity Conservatoire i London og fra College of Fine Arts i Austin Texas. Signe er også en af hovedkræfterne bag projektet LP 17, hvor eleverne skriver deres egen musik og indspiller den i et professionelt studie. For Signe handler musik om formidling, og den drivende faktor skal bunde i en nysgerrighed og lyst til at være skabende. Det er derfor vigtigt at skabe et rum, hvor den enkelte elev føler sig mødt og udfordret kombineret med en legende tilgang til det at lære.

Udover at arbejde som komponist, musiker og underviser, fletter hun også fingre med projektledelse og booking i koncertvirksomheden SYNC Productions. Hun er kunstnerisk leder på Distortion Festivals klassiske scene, Wilhelm scenen og derudover medejer af det klassiske musikfællesskab, Kammerklubben i Nordvest.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!