LP18

LP18

LP er et projekt for kreative unge mellem 13-18 år, der har lyst til at skabe og udgive deres egen vinylplade med originale kompositioner.

Hvilken musikstil, hvilken profil og hvilket tema vinyludgivelsen skal have, er I med til at bestemme sammen med vores lærerteam bestående af professionelle musikere, komponister og designere. Den kunstneriske vision og LPs overordnede mission tager udgangspunkt i det at skabe ny musik sammen med andre, forholde sig til det fællesskab der naturligt opstår når man arbejder tæt sammen og at udvikle sig både som instrumentalist og komponist.

Rent lavpraktisk er projekt inddelt i to: første halvdel af projektet arbejder vi udelukkende med komposition. Det handler om at få skrevet så meget originalt materiale som muligt. Sidste halvdel er dedikeret til arrangement og produktion af de udvalgte sange og her bliver der spillet i forskellige bandkonstellationer. Dette forbereder eleverne til sidste etape hvor det hele kulminerer over 2 dage i et lydstudie, hvor alt skal indspilles.

Udgivelsen markeres efterfølgende ved en releasefest i København, hvor der bl.a. spilles un-plugged versioner af de enkelte sange.

LP workshop er en intensiv weekend hvor vi vil arbejde med nogle af de musikalske parametre der er i spil når man skal komponere materiale til en udgivelse. Vi vil arbejde med værktøjer så som hørelære, musikteori og formforståelse. Der vil blive analyseret musik og snakket produktion og så skal vi selvfølgelig selv komponere i alle mulige forskellige konstellationer. Altså en form for lærerig introduktion til selve LP projektet.

Læringsudbytte

Gennem kompositions workshops arbejder vi med forskellige musikalske virkemidler der er med til at skabe den fedeste musik, så som brug af ostinater, droner, melodiføring, tekst, kontrapunkt, form, struktur og meget mere.

Vi taler bl.a. om ”kill your darlings” konceptet, hvorfor det er vigtigt at være enormt produktiv som komponist, plagiat udfordringen, og ”produktion versus komposition”. Derudover får man erfaring med at producere musik og indspille i professionelle rammer.

Der opstår naturligt et stærkt fællesskab deltagerne imellem og man får en smagsprøve på den eftertragtede ”bandmentalitet”, man ofte hører om.

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Kriterier for udvælgelse

Du skal kunne spille et instrument, synge, rappe eller skrive musik. Såfremt der er stor tilslutning til holdet, vil der være en form for udvælgelsesproces, som sikrer et stærkt hold iht. til f.eks. instrumentering, alder, køn mm.

Selvom du aldrig har komponeret før, er du mere end velkommen.

Er du tegner, fotograf, grafiker eller andet kreativt, er der også plads til dig – vi har et cover, der skal designes og en online profil, der både skal være interessant og aktuel i form af Instagram, Facebook mm.

Sammen skal vi skabe musik og designe vores fjerde vinylplade, LP 18 – vi glæder os til at se dig!

Ansøgningsfrist

10. november 2017

Undervisningssted

Gammel Kalkbrænderivej 13, 2100 København Ø

Kontaktperson

For mere information, kontakt underviser, Simon Christensen, på: simonnchristensen@icloud.com, Signe Lykke på lykkesigne@hotmail.com eller ring til Østerbros Ungdomsskole på  3336 4497

Undervisningsplan

LP Workshops: I alt 2 weekender kl. 10-16 i december 2017 og februar 2018. Se tidsplan nedenfor

LP 2018: Vi mødes hver tirsdag i april og maj måned fra kl. 17-21 2018. Opstart ligger d. 3. april 2018. Der indspilles i første weekend af juni (d. 2. – 3. juni 2018). Se tidsplan nedenfor

Tidsplan

Workshop #1: d. 9 og 10. december 2017, kl. 10-16

Workshop #2: d. 24. og 25. februar 2018, kl. 10-16

Alle tirsdage fra 17-21 i april og maj 2018 – opstart den 3. april kl. 17-21

Informationsmøde d. 3. marts kl. 16-17 på Østerbros Ungdomsskole

Indspilning i The Village den 2. og 3. juni 2018

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!