Kunsthold på Louisiana

Kunsthold på Louisiana

Har du lyst til at arbejde med kunstneriske eksperimenter og processer? Brænder du for kunst? Og er du mellem 14 og 17 år? Så er UngAkademis kunsthold helt sikkert noget for dig.

Tag med på en rejse til vores nærmeste nabo i rummet på efterårets store udstilling MÅNEN og oplev store rumlige installationer, når den schweiziske video- og intallationskunstner Pippilotti Rist indtager Louisiana. Sammen med jævnaldrene fra andre skoler og to af Louisianas kunstformidlere kommer du til at gå i dybden med kunsten og kunsternes teknikker og materialer. Og vi undersøger, hvordan forskellige kunstnere eksperimenterer på tværs af teknikker og genrer.

Du skaber løbende indhold til din egen portfolio, som du kan tage med videre, hvis du fx drømmer om et højskoleophold eller en videregående kunstnerisk uddannelse.

Vi kommer til at arbejde med tegning, film, fotografi og maleri, og vi tager en tur til København for at besøge Det Danske Kunstakademi og diverse gallerier, hvor unge kunstnere fortæller om deres arbejde med kunst.

I første halvdel af forløbet eksperimenterer du og henter inspiration. I anden halvdel får du mulighed for at arbejde mere fokuseret med dit eget projekt eller et gruppeprojekt og med de materialer og medier, som taler særligt til dig. Det vil ske under kyndig vejledning fra Louisianas kunstformidlere.

Afslutningsvis er du med til at arrangere en udstilling og fernisering med hele holdets projekter, så vi sammen kan vise den inspiration, I har hentet fra mødet med kunsten på Louisiana.

Læringsudbytte

Du får:

 • Indblik i kunstneriske teknikker og eksperimenter
 • Store kunstoplevelser
 • Et netværk af andre kunstinteresserede unge
 • Individuel vejledning og udvikling
 • En portfolio du kan tage med dig videre

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Aldersgruppe

14 – 17 år

Kriterier for udvælgelse

 • Du kan lide at eksperimentere og arbejde kreativt.
 • Du har allerede arbejdet med enten tegning, film, fotografi og maleri og ønsker nu at blive udfordret, fordybe dig og lære mere om forskellige medier og materialer.
 • Du har måske et ønske om at få startet eller udviklet en professionel portfolio.
 • Vedhæft foto’s af dine skitser, fotos, videoer, værker eller andet du har lavet. Meget gerne flere forskellige ting. Du er også velkommen til at lave en video ansøgning.
 • Vi kigger på det hele – både skitser og idéer og det behøver ikke være færdige værker, men skal gerne vise hvor dine interesser ligger.
 • Louisianas Kunstformidlere evaluerer sammen med Ungfredensborg hvilke ansøgere der optages.

Ansøgningsfrist

3. september 2018

Undervisningssted

Louisiana, Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Undervisere

Kasper Holm Jensen, kunstner, og Hanne Flarup, kunsthistoriker, samt gæsteundervisere.

Kontaktperson

Julie Falholt
jufa@fredensborg.dk
2119 1278

Undervisningsplan

Efterår 2018

Torsdag 27.09 kl. 17-20
Velkomst og introduktion til programmet. Vi skal tale om forventningerne til forløbet og hvilken kunst vi synes om. Herefter tegneworkshop, hvor vi slipper stregen fri og afprøver nye måder at bruge tegning på.

Onsdag 03.10 kl. 17-20
Workshop med den spanske kunstner Albert Potrony, der er bosat i London. Udgangspunkt er Louisianas store efterårsudstilling, MÅNEN, som vi skal opleve sammen. Rejsen til Månen bliver omdrejningspunkt for en fælles performativ workshop.

Torsdag 08.11 kl. 17-20
Fordybelse: Vi henter inspiration i Louisianas særudstillinger og samling. Du får mulighed for at dykke ned i én kunstnerisk teknik. Vælg mellem maleri eller tidsbaserede medier som film og fotografi. Vi ser på, hvordan du kan komponere et godt billede og giver tekniske fifs til at male eller bruge kameraet.

Hver deltager på kurset går hjem med en opgave, de skal dykke ned i, inden vi mødes igen.

Fredag 23.11 kl. 17-20
Tur til København: Ung kunst med besøg på Kunstakademiet og kunstgallerier. Hver deltager tager en boks med hjem. Den indeholder materialer til en opgave, der skal laves inden vi mødes igen efter nytår.

Forår 2019

Torsdag 17.01 kl. 17-20:
Præsentation af opgaver og opstart af personligt projektarbejde

Torsdag 31.01 kl. 17-20 + lørdag 02.02 kl. 13-16:
Projektarbejde fortsat

Torsdag 21.02 kl. 17-20 + lørdag 23.02 kl. 13-16:
Projektarbejde fortsat

Torsdag 07.03 kl. 17-20 + lørdag 09.03 kl. 13-16:
Projektarbejde fortsat

Fredag 15.03 kl. 17-20:
Færdiggørelse af projekt og ophængning af udstilling

Lørdag 16.3 kl. 11-14:
Fernisering af udstilling på KulturStationen Humlebæk og afslutning

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!