Udforsk kunstens verden sammen med Louisiana

UngAkademi på Louisiana

Har du lyst til at arbejde med kunstneriske processer og eksperimenter, og brænder du for kunst? Så er UngAkademis kunsthold helt sikkert noget for dig.

Her vil du få mulighed for at dele din interesse med jævnaldrene fra andre skoler og to af Louisianas kunstformidlere og sammen gå i dybden med kunsten og kunsternes teknikker og materialer. Sammen skal vi undersøge, hvordan forskellige kunstnere eksperimenterer på tværs af teknikker og genrer. Vi kommer til at arbejde med portrætter, fotografi og maleri, og vi tager en tur til København for at besøge Det Danske Kunstakademi og diverse gallerier, hvor unge kunstnere fortæller om deres arbejde med kunst.

I foråret får du mulighed for at arbejde mere fokuseret med dit eget projekt eller et gruppe projekt og med de materialer og medier, som taler særligt til dig. Det vil ske under kyndig vejledning fra Louisianas kunstformidlere.

Afslutningsvis er du med til at arrangere en miniudstilling og fernisering med hele holdets projekter, så vi sammen kan vise den inspiration, I har hentet fra mødet med kunsten på Louisiana.

Læringsudbytte

Du får indsigt i og viden om kunstens verden, og hvordan man kan arbejde og eksperimentere med forskellige genrer og teknikker, herunder portrætter, fotografi, film og maleri.

I modul 2 kommer du til at arbejde med dit eget projekt/gruppeprojekt med de materialer og medier, som du finder interessante. Dette sker under kyndig vejledning af Louisianas kunstformidlere. Afslutningsvis vil du være med til at arrangere en udstilling og fernisering, hvor I viser holdets projekter, og hvad I har lært på kurset.

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Kriterier for udvælgelse

Skriftlig motiveret ansøgning, hvor du fortæller om:
– Hvorfor du er interesseret i holdet?
– Hvad du gerne vil have ud af at følge holdet?
– Hvorfor vi skal vælge dig?

Det er ikke et krav, at du i forvejen har erfaring med selv at lave kunst, men for at blive optaget på holdet skal du vise, at du brænder for kunst, og at du har lyst til at gå i dybden og eksperimentere med kunstneriske processer, genrer og teknikker.

Ansøgningsfrist

1. oktober 2017

Undervisningssted

Louisiana, Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Undervisere

Kasper Holm Jensen, kunstner og Jeppe Lentz Wildt og Hanne Flarup, kunsthistorikere.

Kontaktperson

Nadia Faber
nadf@fredensborg.dk
2119 1229

Undervisningsplan

Efterår 2017

Torsdag d. 5. oktober kl. 17-20
Velkomst og introduktion til programmet for holdet.
Portrætværksted med afsæt i den aktuelle fotoudstilling med den hollandske fotograf Rineke Dijkstra – se link her.

Fredag  d. 27. oktober kl. 17-20
Maleværksted med afsæt i Louisianas samling af moderne maleri, hvor vi vil se på, hvordan kunstnere eksperimenterer med farver, motiver og teknikker, når de maler. I værkstedet skal vi afprøve forskellige malemetoder og kunstneriske benspænd på lærreder.

Torsdag d. 2. november kl. 17-20
Filmværksted med afsæt i særudstillingen Being There. En udstilling, der viser, hvordan den digitale udvikling optager tidens yngre kunstnere.
https://www.louisiana.dk/udstilling/being-there

Torsdag d. 16. november kl. 17-20
Workshop med enten kunstneren Albert Potrony fra TATE eller Samual Silva fra Seralves, Portugal (med forbehold for ændringer).

Fredag d. 7. december kl. 17-20
Ung kunst – tur til København med besøg på Kunstakademiet og kunstgallerier.

Forår 2018

Fredag d. 12. januar kl. 17-20
Find dine favoritter og dyrk din personlige smag. Samtaler og sammenligninger af værker ude i museet foran værkerne efterfulgt af musik i Louisianas Lounge senere.

Fredag d. 2. februar kl. 17-20 og lørdag den 3. februar kl. 13-17
Opstart af personligt projektarbejde

Fredag d. 23. februar kl. 17-20 og lørdag den 24. februar kl. 13-17
Personligt projektarbejde forsat

Fredag d. 2. marts kl. 17-20 og lørdag d. 3. marts kl.13-17
Afslutning på projektarbejdet

Fredag d. 16. marts kl. 17-20
Udstilling af projekt i byrum/ungdomsskole og afslutning på Louisiana.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!