UngAkademi på Louisiana

UngAkademi på Louisiana

Har du lyst til at arbejde med kunstneriske processer og eksperimenter, og brænder du for kunst? Så er UngAkademis kunsthold helt sikkert noget for dig.

Her vil du få mulighed for at dele din interesse med jævnaldrene fra andre skoler og to af Louisianas kunstformidlere og sammen gå i dybden med kunsten og kunsternes teknikker og materialer. Sammen skal vi undersøge, hvordan forskellige kunstnere eksperimenterer på tværs af teknikker og genrer. Vi kommer til at arbejde med portrætter, fotografi og maleri, og vi tager en tur til København for at besøge Det Danske Kunstakademi og diverse gallerier, hvor unge kunstnere fortæller om deres arbejde med kunst.

I foråret får du mulighed for at arbejde mere fokuseret med dit eget projekt eller et gruppe projekt og med de materialer og medier, som taler særligt til dig. Det vil ske under kyndig vejledning fra Louisianas kunstformidlere.

Afslutningsvis er du med til at arrangere en mini-udstilling og fernisering med jeres projekter, så vi sammen kan vise den inspiration, I har hentet fra mødet med kunsten på Louisiana.

Læringsudbytte

Du får indsigt i og viden om kunstens verden og hvordan man kan arbejde og eksperimentere med forskellige genrer og teknikker, herunder portrætter, fotografi, film og maleri.

I modul 2 kommer du til at arbejde med dit eget projekt/gruppeprojekt med de materialer og medier, som du finder interessante. Dette sker under kyndig vejledning fra Louisianas kunstformidlere. Afslutningsvis vil du være med til at arrangere en udstilling og fernisering, hvor I viser jeres projekter og hvad I har lært på kurset.

Praktisk information

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger.

Kriterier for udvælgelse

Skriftlig motiveret ansøgning, hvor du fortæller om:
– Hvorfor du er interesseret i holdet?
– Hvad du gerne vil have ud af at følge holdet?
– Hvorfor vi skal vælge dig?

Det er ikke et krav, at du i forvejen har erfaring med selv at lave kunst, men for at blive optaget på holdet skal du vise, at du brænder for kunst og at du har lyst til at gå i dybden og eksperimentere med kunstneriske processer, genrer og teknikker.

Ansøgningsfrist

14. september 2017

Undervisningssted

Louisiana, Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Undervisere

Kasper Holm Jensen, kunstner og Jeppe Lentz Wildt og Hanne Flarup, kunsthistorikere.

Kontaktperson

Nadia Faber
nadf@fredensborg.dk
2119 1229

Undervisningsplan

Efterår 2017

Torsdag 5. oktober kl 17-20
Velkomst og introduktion til programmet for Ungakademi på Louisiana.
Portrætværksted med afsæt i den aktuelle fotoudstilling med den hollandske fotograf Rineke Dijkstra – se link her.

Fredag 27. oktober kl 17-20
Maleværksted med afsæt i Louisianas samling af moderne maleri, hvor vi vil se på, hvordan kunstnere eksperimenterer med farver, motiver og teknikker, når de maler. I værkstedet skal vi afprøve forskellige malemetoder og kunstneriske benspænd på lærreder.

Torsdag 2. november kl 17-20
Filmværksted med afsæt i særudstillingen Being There. En udstilling der viser hvordan den digitale udvikling optager en tidens yngre kunstnere.
https://www.louisiana.dk/udstilling/being-there

Torsdag 16. november kl 17-20
Workshop med enten kunstneren Albert Potrony fra TATE eller Samual Silva fra Seralves, Portugal (med forbehold for ændringer)

Fredag 7. december kl 17-20
Ung kunst – tur til København med besøg på kunstakademiet og -gallerier.

Forår 2018

Fredag 12. januar kl 17-20
Find dine favoritter og dyrk din personlige smag. Samtaler og sammenligninger af værker ude i museet foran værkerne efterfulgt af musik i Louisianas Lounge senere.

Fredag den 2. kl 17-20 og lørdag den 3. februar kl 13-17
Opstart af personligt projektarbejde

fredag den 23. kl.17-20 og lørdag den 24. februar kl.13-17
Personligt projektarbejde forsat

fredag den 2. kl 17-20 og lørdag 3. marts kl.13-17.
Afslutning på projektarbejdet

Fredag den 16. marts 17-20
Udstilling af projekt i byrum/ungdomsskole og afslutning på Louisiana.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!