Copenhagen Fashion

Copenhagen Fashion

Er du Danmarks næste mandlige eller kvindelige top-designer?

Drømmer du om en karriere som designer og kunne du tænke dig, at kende de mange processer og hårde arbejde der går forud for et modeshow? Vil du lære, at realisere dit design i de rigtige materialer i samarbejde med professionelle? Vil du fremvise dit design på podiet ved det store show til sidst? Så er kurset her lige noget for dig og det henvender sig både til drenge og piger.

Vi vil gennemgå den kreative og tekniske proces der skal til med fokus på research, skitsering, trendforskning, materiale-udvælgelse mm. Og udbyttet vil være en kollektions-kollage og din research, samt det sæt tøj du selv skal lave mønstre til og sy op, samt eventuelle accessories.

Der vil naturligvis være masser af vejledning fra de tilknyttede lærere, men du står selv for det færdige resultat og dine styles skal være helt færdige for, at blive præsenteret ved den afsluttende opvisning.

Undervejs rejser vi til udlandet på studietur og inspirations-besøg hos designere, kunstnere og håndværkere, hvor de vil præsentere dig for deres filosofi og arbejdsmetode. Der er mere information om studieturen herunder.

Professionelle mentorer

Holdet følges desuden af 1 eller flere professionelle mentorer under hele forløbet. Det er ligeledes mentorerne der uddeler prisen ”Årets Stjerneskud” under den afsluttende opvisning til den af eleverne der har vist størst potentiale igennem perioden.

Under Ung Akademi 2017-18 blev holdet fulgt af designerne Jean//Phillip og Valeriya Olkhova, der udvalgte Sarah Ziegler Bielefeld som Årets Stjerneskud. Mentorerne 2018-19 bliver offentliggjort i starten af programmet.

Tema

Sidste års overordnede tema og inspirationskilde var modehuset CHRISTIAN DIOR, der fyldte 70 og alle dets designere, som f.eks Yves Saint-Laurent, John Galliano, Hedi Slimane og Raf Simmons. Vi glæder os til at melde årets tema ud i intro-brevet, som deltagerne modtager inden start.

Praktisk information

Aldersgruppe

13 – 18 år

Kriterier for udvælgelse

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme – der er begrænsede pladser. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger. Skriv om din interesse for mode og design, hvorfor du ansøger netop til dette hold og lidt om dig selv.

Ansøgningsfrist

11. oktober 2018

Undervisningssted

Københavns Mode- og Designskole, Nørrebrogade 45, 2200 Kbh. N.

Kontaktperson

Lasse
lapr01@frederiksberg.dk
2898 0540

Undervisningsplan

Kurset foregår i to moduler. Første modul i efteråret 2018 og andet modul i foråret 2019. Undervisningen foregår hver onsdag kl. 17-20 i nedenstående perioder.

Efterår 2018

Onsdag d. 24. oktober – onsdag d. 12. december.

Du kommer til, at stifte bekendtskab med alle disse aspekter af mode-verdenen. Kreativ proces med research, skitsebog, trendforskning, materiale-udvælgelse mm. Resultatet vil være en kollektions-kollage og din research.

Forår 2019

Onsdag d. 9. januar – onsdag d. 10. april. Dog undtaget vinterferien og påskeferien, hvor der ikke er undervisning.

Modul 2 i foråret omhandler den håndværksmæssige del af faget. Der udvælges en model fra din kollektion, der laves mønsterkonstruktion, dit outfit syes op i stout og prøves til på dig selv.

Studietur til Paris

Vi arrangerer en studietur til byernes by Paris hvor vi skal besøge leverandører til Haute Couturen, de store stofhuse og relevante udstillinger. Her kan vi indkøbe de stoffer der skal bruges til dit design til opvisningen. Turen fastlægges normalt i starten af januar. (Afgang torsdag aften og hjemkomst søndag sidst på eftermiddagen.) Pris ca. 3.000 kr. i egenbetaling.

Studieturen er frivillig, men vi anbefaler deltagelse pga. sammenholdet og læringsudbyttet.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!