Copenhagen Fashion

Copenhagen Fashion

Er du Danmarks næste mandlige eller kvindelige top-designer?

Drømmer du om en karriere som designer og kunne du tænke dig, at kende de mange processer og hårde arbejde der går forud for et modeshow? Samt at realisere dit design i de rigtige materialer i samarbejde med professionelle? Så er kurset her lige noget for dig, og det henvender sig både til drenge og piger.

Årets overordnede tema og inspirationskilde er modehuset CHRISTIAN DIOR, da det i år fylder 70 år. Det er ligeledes 70 år siden huset præsenterede det historiske ”New Look”, og siden har huset flere gange revolutioneret modeverdenen inden for tøj til mænd og kvinder. Vi vil researche de forskellige designere der har stået i spidsen for Huset f.eks Yves Saint-Laurent, John Galliano, Hedi Slimane, Raf Simmons og lade os inspirere af dets unikke historie.

Vi vil gennemgå den kreative og tekniske proces der skal til med fokus på research, skitsering, trendforskning, materiale-udvælgelse mm. Og udbyttet vil være en kollektions-kollage og din research, samt det sæt tøj du selv skal lave mønstre til og sy op, samt eventuelle accessories.

Der vil naturligvis være masser af vejledning fra de tilknyttede lærere, men du står selv for det færdige resultat og dine styles skal være færdige for, at blive præsenteret ved den afsluttende opvisning.

Undervejs vil der være inspirations-besøg ude af huset hos designere, kunstnere og håndværkere, hvor de vil præsentere dig for deres filosofi og arbejdsmetode.

Professionelle mentorer

Holdet følges desuden af 1 eller flere professionelle mentorer under hele forløbet. Det er ligeledes mentorerne der uddeler prisen ”Årets Stjerneskud” under den afsluttende opvisning til den af eleverne, der har vist størst potentiale igennem perioden.

Praktisk information

Aldersgruppe

13 – 18 år.

Kriterier for udvælgelse

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme – der er begrænsede pladser. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger. Skriv om din interesse for mode og design, hvorfor du ansøger netop til dette hold og lidt om dig selv.

Ansøgningsfrist

11. oktober 2018.

Undervisningssted

Københavns Mode- og Designskole, Nørrebrogade 45, 2200 Kbh. N.

Kontaktperson

Lasse
lapr01@frederiksberg.dk
2898 0540

Undervisningsplan

Kurset foregår i to moduler. Første modul i efteråret 2018 og andet modul i foråret 2019. Undervisningen foregår hver onsdag kl. 17-20 i nedenstående perioder.

Efterår 2018

Onsdag d. 24. oktober – onsdag d. 12. december.

Du kommer til, at stifte bekendtskab med alle disse aspekter af mode-verdenen. Kreativ proces med research, skitsebog, trendforskning, materiale-udvælgelse mm. Resultatet vil være en kollektions-kollage og din research.

Forår 2019

Onsdag d. 9. januar – onsdag d. 10. april. Dog undtaget vinterferien og påskeferien, hvor der ikke er undervisning.

Modul 2 i foråret omhandler den håndværksmæssige del af faget. Der udvælges en model fra din kollektion, der laves mønsterkonstruktion, dit outfit syes op i stout og prøves til på dig selv.

Studietur til Paris

Da årets tema er CHRISTIAN DIOR, skal vi naturligvis besøge den kæmpestore udstilling om Huset Dior på Musée des Arts Décoratifs. Mere end 300 modeller, skabt fra 1947 til i dag, er udstillet side om side med tegninger, accessories osv.  Derudover skal vi besøge leverandører til haute couturen og de store stofhuse. Her vil der være mulighed for at indkøbe de stoffer, du skal bruge til dit design. Studieturen er foreløbig fastlagt til 3. – 6. januar 2019. (Afgang torsdag aften og hjemkomst søndag sidst på eftermiddagen.) Pris ca. 2900 kr. i egenbetaling.

Studieturen er frivillig, men vi anbefaler deltagelse på grund af sammenholdet og læringsudbyttet.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!