Copenhagen Fashion

Copenhagen Fashion

Er du Danmarks næste mandlige eller kvindelige top-designer?

Drømmer du om en karriere som designer, og kunne du tænke dig at kende de mange processer og hårde arbejde, der går forud for et modeshow? Samt at realisere dit design i de rigtige materialer i samarbejde med professionelle? Så er holdet her lige noget for dig, og det henvender sig både til drenge og piger.

Årets overordnede tema og inspirationskilde er modehuset CHRISTIAN DIOR, da det i år fylder 70 år. Det er ligeledes 70 år siden, at modehuset præsenterede det historiske ”New Look”, og har flere gange siden revolutioneret modeverdenen inden for tøj til mænd og kvinder. Vi vil gå i dybden med de forskellige designere, der har stået i spidsen for modehuset f.eks Yves Saint-Laurent, John Galliano, Hedi Slimane, Raf Simmons og lade os inspirere af dets unikke historie.

Vi vil gennemgå den kreative og tekniske proces, der skal til, med fokus på research, skitsering, trendforskning, materiale-udvælgelse mm. Og udbyttet vil være en kollektions-kollage og din research, samt det sæt tøj, du selv skal lave mønstre til og sy op samt eventuelle accessories.

Der vil naturligvis være masser af vejledning fra de tilknyttede lærere, men du står selv for det færdige resultat, og dine styles skal være færdige for at kunne blive præsenteret ved den afsluttende opvisning.

Undervejs vil der være inspirationsbesøg ude af huset hos designere, kunstnere og håndværkere, hvor de vil præsentere dig for deres filosofi og arbejdsmetode.

Professionelle mentorer

Holdet følges af én eller flere professionelle mentorer under hele forløbet. Det er ligeledes mentorerne, der uddeler prisen ”Årets Stjerneskud” under den afsluttende opvisning til den af eleverne der har vist størst potentiale igennem forløbet.

Under UngAkademi 2016-17 blev holdet fulgt af designerne Jean//Phillip og Emilie Fotheringham, der udvalgte Clara Thorngreen som Årets Stjerneskud. Mentorerne 2017-18 bliver offentliggjort i begyndelsen af undervisningsforløbet.

Praktisk information

Kriterier for udvælgelse

Hvis du vil være med på holdet, så send en ansøgning med det samme – der er begrænsede pladser. Husk at gøre noget ud af ansøgningen, da vi udvælger de endelige deltagere til holdet på baggrund af de bedste ansøgninger. Skriv om din interesse for mode og design, hvorfor du ansøger netop til dette hold og lidt om dig selv.

Ansøgningsfrist

14. september 2017.

Undervisningssted

Københavns Mode- og Designskole, Nørrebrogade 45, 2200 Kbh. N.

Kontaktperson

Esben Hansen
esben@frederiksberg.dk
2898 0543

Undervisningsplan

Kurset foregår i to moduler.Første modul i efteråret 2017 og andet modul i foråret 2018. Undervisningen foregår hver onsdag kl. 17-20 i nedenstående perioder.

Efterår 2017

Onsdag d. 25. oktober – onsdag d. 13. december.

 

Forår 2018

Onsdag d. 10. januar – onsdag d. 11. april. Dog undtaget vinterferien og påskeferien, hvor der ikke er undervisning.

Studietur til Paris

Da årets tema er CHRISTIAN DIOR, skal vi naturligvis besøge den kæmpestore udstilling om Huset Dior på Musée des Arts Décoratifs. Mere end 300 modeller, skabt fra 1947 til i dag, er udstillet side om side med tegninger, accessories osv.  Derudover skal vi besøge leverandører til haute couturen og de store stofhuse. Her vil der være mulighed for at indkøbe de stoffer, du skal bruge til dit design. Studieturen er foreløbig fastlagt til 4. – 7. januar 2018. (Afgang torsdag aften og hjemkomst søndag sidst på eftermiddagen.) Pris ca. 2900 kr. i egenbetaling.

Studieturen er frivillig, men vi anbefaler deltagelse på grund af sammenholdet og læringsudbyttet.

Send din ansøgning nu

Vi glæder os til at høre fra dig

Send en ansøgning

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!